ח"כ שטרן: "חצרות האדמו"רים והמקובלים עושקים את המעמד הבינוני והנמוך"

"נפעיל את המודיעין שלנו כדי לבדוק את היקף הפעילות שלהם. יש בידינו נתונים מסמרי-שער על היקף השכר של חלק ממנהלי הבד"צים"
איתי גדסי 3 Comment on ח"כ שטרן: "חצרות האדמו"רים והמקובלים עושקים את המעמד הבינוני והנמוך"

דיון שנערך בוועדה לביקורת המדינה עסק בהעמקת גביית המסים בקרב גופי הכשרות וחצרות האדמורי"ם והמקובלים • ברשות מאיימים: נפעיל את המודיעין שלנו כדי לבדוק את היקף הפעילות יש בידינו נתונים מסמרי-שער על היקף השכר של חלק ממנהלי הבד"צים"

"נפעיל את המודיעין שלנו כדי לבדוק את היקף הפעילות שלהם. יש בידינו נתונים מסמרי-שער על היקף השכר של חלק ממנהלי הבד"צים"
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

כל גופי הכשרות הפרטיים הפעילים כיום בארץ, מסרו לאחרונה לרשות המסים דיווח פעילות מלא על המקומות המושגחים על ידיהם. רשות המסים תפעיל את יחידת המודיעין שלה כדי לוודא נתונים אלו. כך נחשף היום (שלישי) בוועדה לביקורת המדינה, שדנה במיסוי מקובלים ובד"צים.

לדברי יו"ר הוועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) רשות המסים מתקדמת יפה בתחום, אך עליה להקפיד שיכנסו לקופת המדינה כל הכסף המיועד לחברה כולה: "לפני כחודש התפרסם חוזר של הרשות, המתקן את הליקויים עד כה במיסוי מקובלים ובד"צים, אך עלינו להקפיד שהוא לא יישאר "אות מתה", יוטמע אצל גורמי השטח, ויכנסו לקופת המדינה כל הכסף המיועד לחברה כולה, לכל צרכיה", אמרה.

חנן פוגל, נציג מבקר המדינה, ציין כי "חוזר רשות המיסים הוא הצהרת-כוונות, אך אין בו חידוש ממשי, וכסף שהוענק למקובל והוצג כמתנה הפטורה ממס, ימשיך להיות מוצג כזה". משה אשר, ראש רשות המיסים, השיב כי אדמו"רים, מקובלים, מוהלים ועורכי-חופות – אינם שונים מכל בעל מקצוע החייב במס. "נתינת ברכה או ייעוץ, היא מתן שרות, ונתינת סכום בעבורה – חייבת במס. מתנה, הפטורה ממס, היא כזו שבעבורה לא ניתן דבר. תרומה למוסדות שהן עמותות הזכאות לאישור סעיף 46 הוא תקין לחלוטין – וכל ההתמקדות היא בכסף שמגיע לחשבון הבנק הפרטי של מעניק הברכה. גם מתן שרות שאין בצידו תעריף – חייב במס".

רוני חכם, סמנכ"ל רשות המיסים הוסיף כי "מצאנו את כל 44 הבד"צים שאי פעם פעלו בארץ, החליפו שם או הורידו פעילות, ומי מהם עמותה או גוף פרטי. ל-26 גופים כאלו הועברה דרישה למי הם מעניקים השגחת כשרות – ונענינו ע"י כולם. נפעיל את המודיעין שלנו כדי לבדוק את היקף הפעילות שלהם. יש בידינו נתונים מסמרי-שער על היקף השכר של חלק ממנהלי הבד"צים".

ח"כ יואב בן צור טען בדיון כי כיוון שלא נקבע גובה ותעריף לברכה – היא איננה חייבת במס. "הנותנים תרומה מאמינים שזה כמו צדקה, וגם מי שאינו נותן מאומה זוכה לברכה או ייעוץ, וכבר ראיתי מי שנתנו כסף ובכל זאת לא זכו לברכה".

ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) מצא לנכון להאשים את החצרות בלא פחות מעושק: "חצרות האדמו"רים והמקובלים והבד"צים עושקים את המעמד הבינוני והנמוך ברמאות, כאילו הם יכולים לתת מערכת כשרות שהרבנות לא יכולה לתת. אני אסתפק בכשרות של הרבנות, ולפעמים גם זה לא".



3 תגובות

מיין תגובות
  1. 3

    אלעזר שטרן "לפעמים גם זה לא" – עכשיו מובן מאיפה כל האמירות ההזויות של הבנאדם- הוא אוכל נבלות וטרפות
    ולידיעת מר שטרן- כשרות הפכה למותג, וכיוון שהמותג "בדץ" נמכר טוב יותר, זכותם לגבות מחירים גבוהים יותר (אגב, גם ההוצאות שלהם רבות יותר בגלל ריבוי משגיחים במקומות מסויימים יותר מכשרויות אחרות), כמו כל מותג אחר שרבים מוכנים לשלם עבורו ממיטב כספם. ככה זה – איכות עולה יותר. מי שרוצה להיות בטוח כמה שיותר שהאוכל שהוא אוכל אכן כשר, ישקיע בכשרות יקרה יותר, ומי שזה ממש לא חשוב לו (ע"ע שטרן לעייל) לא ישקיע. עניין של היצע וביקוש.

  2. 2

    ביחס למקובלים הוא צודק ואולי גם ביחס לבדצים היוקר מאמיר בשר בד"צ לא שייך לקנות זה לא נורמלי

  3. 1

    אפשר בקשה לראות את תלוש המשכורת של התמהוני ההזוי שטרן שמתפרנס מכספי הציבור עבור אספקת בדיחות קרש?